Alle belangrijke puntjes over carwrappen op een rijtje.

Wat is carwrappen eigenlijk?

Wrappen is het inpakken van jouw auto met speciale grote folies. Deze folies kun je eigenlijk vergelijken met hele grote stickers die geschikt gemaakt zijn voor het plakken van jouw auto. Deze stickers, ook wel carwrapfolie genoemd, worden geplakt per deel van jouw auto en naar binnen gevouwen. Hierdoor kun je van de buitenkant niet zien dat jouw auto eigenlijk niet een andere kleur heeft.

Waar is een carwrap folie tegen bestand?

De carwrap folies die wij gebruiken zijn net zo sterk en net zo bestand tegen de invloeden als een normale auto lak. Wij maken gebruik van bekende merken die haar carwrap producten jaren testen in alle weersomstandigheden.

Beschermt een carwrap mijn autolak?

Er zijn inderdaad carwrap foliën die jouw auto lak beschermen tegen bijvoorbeeld steenslag en lichte bumperschades. Dit verschilt echter per merk. De merken 3M en Avery Dennison beschermen jouw auto amper tot niet als het gaat om steenslag. Merken zoals Teckwrap en Inozetek zijn vele malen dikker dan 3M en Avery Dennison. Teckwrap en Inozetek beschermen hierdoor wel jouw auto tegen steenslag en lichte bumperschades.

Uit welke afwerkingen bestaan carwrap foliën?

Carwrap foliën bestaan uit 4 afwerkingen. Je kunt kiezen uit structuur folie. Denk hierbij aan een voelbaar hout nerf of carbonfiber. Ook bestaan er matte carwrap folies. Deze zien er niet alleen mat uit maar voelen ook zo.  Mocht je mat niet mooi vinden dan kun je ook kiezen uit iets meer glans met een beetje mat. Dit noemen wij satijn. Satijn wordt op dit moment erg vaak gekozen. Reden hiervoor is dat de kleur net iets dieper is dan bij een matte afwerking. En als laatst is glans ook mogelijk bij het carwrappen. Hierbij lijkt het net alsof jouw auto is gespoten en bestaan uit heel veel verschillende kleuren.

Hoe lang blijft een carwrap folie goed?

Hoe lang een carwrap folie goed blijft ligt uiteraard aan hoe zuinig je met jouw carwrap omgaat. Op de meeste carwrap foliën wordt 5 jaar garantie gegeven. Deze garanties verschillen uiteraard per merk wat wel of wat niet inbegrepen is. De merken die wij gebruiken blijven 5 jaar lang goed, verkleuren niet en blijven uiteraard perfect om jouw auto zitten.

Kan ik met mijn gewrapte auto door de carwash?

Ja, je kunt met jouw gewrapte auto door de carwash. Echter adviseren wij het niet om door de carwash te gaan. Het is bekend dat de carwash de auto lak kan beschadigen. Aangezien de carwrap hetzelfde gedraagt als autolak is er een kans dat deze beschadigd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advies nodig?